ULTIMA ACTUALIZARE: DECEMBRIE 2022

Termenii

și condițiile noastre

Bun venit la TransferGo

(1) Introducere
1.1 TransferGo operează un serviciu care vă permite să transferați bani și să plătiți internațional în monede străine prin intermediul site-ului nostru (www.transfergo.com) și a aplicației noastre mobile („Serviciul”).

1.2 Toate referințele la „al nostru”, nouă” sau „noi” din cadrul acestor Termeni și Condiții se consideră a fi referitoare la TransferGo, asta incluzând, după caz, angajați, directori, succesori, asociați și cesionari.

1.3 Toate referințele la „dumneavoastră” sau „al dumneavoastră” din cadrul acestor Termeni și Condiții se consideră a fi referitoare la Utilizatorul Serviciului nostru fie el Expeditor, Destinatar sau vizitatori ai site-ului nostru sau a aplicației mobile.

1.4 Acești Termeni și Condiții reglementează utilizarea dumneavoastră a site-ului și utilizarea dumneavoastră a Serviciului.

1.5 Utilizarea de către dumneavoastră a Site-ului și a Serviciului nostru, incluzând accesarea, căutarea sau înregistrarea pentru folosirea acestuia, confirmă acceptul dumneavoastră necondiționat la Termeni și Condiții și vă obligă la respectarea acestora.

1.6 Dacă nu doriți să fiți obligați de acești Termeni și Condiții, vă rugăm să nu accesați, să nu vă înregistrați cu noi sau să nu folosiți Serviciul.

1.7 Ne rezervăm dreptul să revizuim acești Termeni și Condiții la orice moment prin editarea acestei pagini, fără a anunța, iar utilizarea dumneavoastră a acestui Site după orice astfel de modificări publicate pe Site va fi considerată aprobare a dumneavoastră a acestor Termeni și Condiții actualizate. Termenii și Condițiile actualizate vor înlocui toate versiunile precedente ale Termenilor și Condițiilor. Vă rugăm să verificați această pagină în mod regulat pentru a lua la cunoștință orice modificare pe care am făcut-o, întrucât aceștia sunt obligatorii.

(2) Despre noi

2.1 TransferGo Ltd (numărul companiei 07914165) este o companie înregistrată în Anglia și Țara Galilor, cu sediul înregistrat la 1a Old Street Yard White Collar Factory, EC1Y 8AF, Londra, Regatul Unit al Marii Britanii.

2.2 TransferGo este autorizat să asigure servicii de plată de către FCA (Autoritatea privind Comportamentul Financiar), conform Regulilor Serviciilor de Plată din 2009 (număr de înregistrare 600886) pentru asigurarea serviciilor de plată și autorizat de Autoritatea pentru Venituri și Vămi a Majestăţii Sale (HMRC) (numărul autorizației 12667079) în calitate de transmiţător de bani.

2.3 TransferGo este un Furnizor de Servicii de Plăți, principala activitate fiind transferurile de bani și furnizarea de servicii pentru transferuri internaționale de valută.

2.4 Turk Elektronik Para A.Ș. este partenerul nostru operațional în tranzacțiile legate de Turcia.

(3) Accesarea Serviciului
3.1 Pentru a ne putea utiliza Serviciile, este nevoie să dețineți un cont bancar și să fiți rezident al unui stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European (SEE) sau al Turciei.

3.2 Trebuie să aveți cel puțin optsprezece (18) ani pentru a putea accesa sau utiliza Serviciul ca Expeditor. Trebuie să puteți încheia contracte legale conform legislației aplicabile, inclusiv legislației locale în jurisdicția în care locuiți. Este posibil să vă cerem în orice moment să faceți dovada vârstei dumneavoastră.

3.3 Ca Destinatar, trebuie să puteți încheia contracte legale conform legislației aplicabile, inclusiv legislației locale în jurisdicția în care locuiți.

3.4 Dacă nu sunteți Consumator, confirmați că aveți autoritatea de a obliga legal orice firmă sau entitate ca Expeditor sau Destinatar în numele cui urmați să utilizați Serviciile noastre și că acea firmă sau entitate acceptă în totalitate aceste condiții.

3.5 Nu suntem obligați să procesăm nicio tranzacție. Dacă operați o tranzacție, ne solicitați să procesăm Tranzacția în numele dumneavoastră și vă dați acordul asupra execuției Tranzacției. Această este o cerere pe care o putem accepta sau respinge și este la latitudinea noastră.

3.6 Ne rezervăm dreptul de a refuza sau anula orice cerere de tranzacție sau de a impune limitări asupra sumei de tranzacție. Procedăm la fiecare tranzacție individuală sau global și în privința unuia sau mai multe detalii de înregistrare sau instrumente de plată.

3.7 În acest caz, vă vom anunța de îndată în legătură cu această decizie și vă vom returna Valoarea Tranzacției primite de noi, în condițiile în care legea nu ne interzice să facem acest lucru.

(4) Utilizarea Serviciului
4.1 Nu este nevoie să vă dechideți un profil TransferGo pentru a putea vizita sau utiliza majoritatea secțiunilor site-ului nostru sau aplicației noastre. Cu toate acestea, pentru a utiliza Serviciul și pentru a accesa secțiunile limitate ale site-ului nostru sau ale aplicației mobile, va fi nevoie să vă înregistrați și să vă configurați un profil cu noi ( „Profilul” dumneavoastră). În cazul în care, în timpul înregistrării, ai furnizat numele și prenumele care nu corespund în niciun fel cu documentele de identitate pe care ni le-ai prezentat, ești de acord cu faptul că îți vom corecta automat detaliile în conformitate cu documentele de identitate

4.2 Utilizarea Serviciului presupune un profil care să vă identifice ca utilizator al Serviciului (un „Profil”). Sunteți singurul responsabil de profilul dumneavoastră și de mentenanța, confidențialitatea și securitatea lui și de toate parolele legate de Profilul dumneavoastră, de toate activitățile care au loc sub Profilul dumneavoastră, incluzând toate activitățile oricăror persoane care au acces la Profilul dumneavoastră, cu sau fără acordul dumneavoastră.

4.3 Sunteți de acord să anunțați TransferGo imediat, din momentul în care aflați, în legătură cu orice utilizare neautorizată a Profilului dumneavoastră, al oricărui serviciu furnizat prin intermediul său și să ne oferiți asistență, la cerere, pentru a opri sau remedia orice breșă de securitate legată de contul dumneavoastră.

4.4 Sunteți de acord să furnizați informații de client adevărate, actuale, precise și complete la cererea noastră, din când în când, și să ne informați cu privire la orice modificare a acestor informații pentru ca noi să putem deține informații actuale, complete și precise.

4.5 Dacă ne furnizați informații incorecte când inițiați o plată, vom face toate eforturile posibile pentru recuperarea fondurilor dumneavoastră și este posibil să fie nevoie să aplicăm o taxă pentru asta. Cu toate acestea, recuperarea fondurilor s-ar putea să nu fie posibilă, TransferGo neputând fi astfel considerat răspunzător pentru acest lucru.

4.6 Dacă începeți să utilizați serviciul de E-portofel (un portofel digital, respectiv e-portofel, vă permite să procesați tranzacții financiare electronice folosind valută digitală), sunteți de acord să vă mutăm sub licența instituției financiare electronice și sunteți de acord cu termenii și condițiile accesibile la https://www.transfergo.com/ro/terms-and-conditions/transfergo-lithuania.

(5) Licența de utilizare a Site-ului
5.1 Puteți vizualiza, puteți descărca numai pentru arhivare și puteți printa pagini de pe site, cu condiția să:

5.1.1 Nu republicați material de pe acest site (chiar și pe alte site-uri) sau să reproduceți sau să stocați conținut de pe acest site în orice sistem electronic, public sau privat, de recuperare.

5.1.2 Să nu reproduceți, duplicați, copiați, vindeți, revindeți, vizitați sau exploatați site-ul nostru sau conținutul de pe site-ul nostru pentru un scop comercial, fără consimțământul nostru scris.

(6) Plata
6.1 Serviciul nostru vă permite să trimiteți bani din orice țară în care noi operăm („Țări Disponibile”) către orice persoană sau companie în aceeași sau către altă Țară Disponibilă („Destinatarul”).

6.1.1 Vă rugăm să aveți în vedere că lărgim întotdeauna lista de Țări Disponibile. Pentru o listă la zi a Țărilor Disponibile, vă rugăm să accesați [https://support.transfergo.com/hc/en-gb/articles/205576889-Supported-Countries].

6.1.2 TransferGo își rezervă dreptul de a înceta furnizarea Serviciilor în oricare din Țările Disponibile în orice moment și fără nicio înștiințare.

6.2 Pentru a trimite bani către un Destinatar, va fi nevoie să ne furnizați instrucțiuni de plată prin intermediul Serviciului. Asta include, dar nu se limitează la numele complet, adresa, numărul de cont și Codul Bancar de Indetificare („SWIFT” sau „BIC”) ale Destinatarului, „Referința” (dacă este cazul) și suma pe care doriți să o trimiteți („Suma de Tranzacție”).

6.3 Este pe deplin responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că toate detaliile tranzacției sunt corecte înainte de a le trimite.

6.4 Prin furnizare de informații greșite, este posibil să apară întârzieri în procesarea tranzacției sau ca tranzacția să fie anulată. Odată ce tranzacția a fost trimisă spre procesare, TransferGo poate, la discreția sa, încerca să anuleze un transfer la cererea dumneavoastră, dar nu poate garanta succesul dacă un transfer a fost autorizat și înregistrat (vă rugăm să consultați secțiunea „Anulare și Rambursare”).

6.5 Înainte să confirmați o tranzacție, vă vom furniza rata de schimb valutar care va fi aplicată tranzacției dumneavoastră și comisionul pentru tranzacție („Comision de Tranzacție”).

6.6 Vă vom furniza, de asemenea, și suma estimată pe care Destinatarul o va primi („Suma de Plată”) după conversia valutară și deducerea Comisionului de Tranzacție.

6.7 Suma efectivă pe care o primește Destinatarul poate fi diferită de Suma de Plată din cauza taxelor adiționale aplicate de bănci sau de alți furnizori de serviciu. Vă rugăm să consultați secțiunea „Alte taxe, comisioane și dobânzi”.

6.8 Odată ce ați confirmat că doriți să inițiați o tranzacție, noi vom genera un număr unic de identificare a tranzacției și vă vom furniza instrucțiuni de finanțare, inclusiv detaliile noastre bancare sau vă vom cere să ne furnizați detaliile cardului dumneavoastră (dacă asta este metoda de plată pe care ați ales-o), astfel încât să puteți depune Suma de Tranzacție și să ne plătiți Taxa de Tranzacție necesară.

6.9 Fondurile vor fi plătite în contul bancar al Destinatarului în Țara Destinatară conform formularului online. De îndată ce Transferul a fost acceptat și Suma de Tranzacție și Taxa de Tranzacție au fost primite de către TransferGo, vom încerca să trimitem Suma de Tranzacție în contul bancar al Destinatarului, în moneda cerută în formularul online, conform Metodei de Livrare aleasă.

6.9.1 Nu vom contacta Destinatarul când fondurile ajung în contul său.

6.9.2 Vom încerca să procesăm tranzacțiile prompt, dar orice tranzacție poate fi întârziată sau anulată dintr-un număr de motive, inclusiv, însă fără să se limiteze la: eforturile noastre de a vă verifica identitatea; să validăm instrucțiunile dumneavoastră de tranzacționare; să vă contactăm; să ne supunem legii aplicabile; din cauza variațiilor programului de muncă sau disponibilității valutelor; din cauza cerințelor adiționale de conformitate sau/ și a procedurilor de operare sau a principiilor comerciale ale partenerilor noștri.

6.9.3 Duratele de livrare afișate pe Site-ul nostru și în acești Termeni și Condiții sunt reprezentative pentru serviciul „normal”/ în general și nu sunt o garanție pentru un Serviciu individual sau o durată a Tranzacției.

6.9.4 „Zi lucrătoare”, în cadrul acestui acord, înseamnă orice zi înafară de o sâmbătă, duminică sau orice altă sărbătoare legală în Regatul Unit sau în țara Expeditorului/ Destinatarului în care băncile sunt deschise pentru activități comerciale.

6.9.5 Băncile au o oră limită pentru primirea și efectuarea plăților electronice. Luați la cunoștință și sunteți de acord că TransferGo nu poate fi considerat responsabil pentru nicio întârziere de plată cauzată de primirea târzie a fondurilor sau a instrucțiunilor de plată legate de orele limită ale băncilor desemnate.

6.9.6 Dacă observați că au fost creditate în Contul dvs fonduri care nu va aparțin, trebuie să ne informați imediat; dacă o sumă a fost creditată incorect în Contul dvs, este posibil să debităm suma respectivă fără consimțământul dvs distinct. Dacă nu mai dispuneți de fonduri în Contul dvs pentru a acoperi respectivul debit, trebuie să ne restituiți fondurile în 3 Zile Lucrătoare de la primirea solicitării noastre. În lipsa cooperării și a restituirii fondurilor, TransferGo va lua măsuri juridice și va întreprinde acțiuni de executare.

6.10 Colaborăm cu instituții de credit reglementate care păstrează fondurile clienților separat de fondurile noastre, în conformitate cu reglementările aplicabile. Este vorba despre siguranță. Deoarece siguranța fondurilor dumneavoastră este asigurată separat, dacă am intra în insolvență, după ce vor fi plătite toate costurile conexe unei eventuale insolvențe, dumneavoastră (și toți ceilalți clienți ai noștri) veți prim plata din conturile de siguranță deținute la instituția de credit reglementată. Acest proces ar fi gestionat de un administrator specializat în insolvență, nu de către noi. Pentru mai multe informații privind modul în care avem grijă de banii dumneavoastră, vă rugăm să vizitați: https://support.transfergo.com/hc/ro/articles/4402269336724

(7) Detaliile dumneavoastră de plată
7.1 Vă vom ruga să ne furnizați detaliile instrumentului de plată pe care doriți să îl utilizați, cum ar fi cardul de credit, cardul de debit sau contul bancar („Instrumentul dumneavoastră de plată”) astfel încât să putem colecta plata de la dumneavoastră când inițiați o tranzacție.

7.2 Dacă este cazul, dumneavoastră ne autorizați să debităm Suma de Tranzacție și Taxa de Tranzacție din Instrumentul de Plată ales. Dumneavoastră garantați că sunteți titularul legal al acestor Instrumente de Plată și că detaliile furnizate nouă sunt corecte.

7.3 Dacă plata dumneavoastră eșuează sau este insuficientă, ne autorizați să mai încercăm încă o dată să debităm Instrumentul de Plată ales.

7.4 Atât dumneavoastră, cât și Destinatarul veți acționa în nume propriu. Nu veți putea iniția o Instrucțiune sau primi o Tranzacție în numele unei a treia persoane.

7.5 TransferGo nu va avea nicio responsabilitate pentru orice taxe sau comisioane vor apărea din cauza unui anumit Instrument de Plată folosit pentru finanțarea unei Tranzacții. Acestea ar putea include, dar nu sunt limitate de taxe neautorizate pentru descoperire de cont impuse de bănci în cazul în care nu sunt fonduri suficiente în contul dumneavoastră bancar sau taxe pe împrumuturi și dobânzi suplimentare încasate de companiile ce dețin carduri de credit dacă tratează folosirea Serviciului ca pe o tranzacție financiară și nu ca pe o achiție.

(8) Ratele de schimb
8.1 Rata de conversie a cursului de schimb afișată în timpul Serviciului este rata aplicată pentru tranzacțiile de conversie valutară efectuate în acea zi și la ora respectivă.

8.2 Ratele de schimb specificate în timpul Serviciului pot fluctua din când în când în conformitate cu fluctuațiile ratelor de schimb de pe piețele internaționale.

8.3 Ori de câte ori veți folosi Serviciul pentru a transfera bani, rata de schimb și comisionul pe care îl încasăm pentru utilizarea Serviciului vor fi afișate înainte ca tranzacția să fie finalizată.

8.4 Când inițiați o Tranzacție, ne angajăm să transferăm Destinatarului Suma de Tranzacție la rata de schimb specificată în timpul Serviciului la acea oră.

8.5 Valoarea totală (Suma de Tranzacție, Comisionul Serviciului și alte taxe și comisioane aplicabile) pe care trebuie să le plătiți și rata de schimb relevantă vor fi afișate clar pe site-ul nostru înainte să vi se ceară confirmarea Tranzacției, iar continuarea Tranzacției, în acest moment, este strict opțională.

8.6 Această rată de schimb va fi aplicată chiar și dacă există o întârziere în procesarea Tranzacției dumneavoastră. Când plătiți pentru o tranzacție într-o monedă și Destinatarul este plătit în altă monedă, va exista o diferență între rata de schimb la care noi cumpărăm valuta și rata de schimb oferită dumneavoastră.

8.7 În momentul în care creezi un transfer cu o rată afișată, ești supus unei limite de 5% a ratei de conversie. Ne rezervăm dreptul de a anula transferul și de a returna fondurile în contul din care au provenit, dacă rata de schimb valutar se modifică cu 5% sau cu mai mult, în perioada pentru care îți garantăm rata.

8.8 Nu suntem un furnizor de tranzacționare valutară; prin urmare, nu ar trebui să utilizați Serviciile noastre pentru niciun fel de tranzacționare cu valută. Dacă stabilim că utilizați Serviciile noastre în acest scop, veți încălca acești Termeni și Condiții și ne rezervăm dreptul de a vă anula transferurile și de a vă suspenda sau închide contul fără notificare și în orice moment fără răspundere.

(9) Alte taxe, comisioane și dobânzi
9.1 Dacă inițiați o tranzacție în urma căreia TransferGo este taxat pentru astfel de comisioane, precum un comision de procesare, sunteți de acord să ne rambursați pentru orice astfel de taxe.

9.2 Ca noi să putem colecta o plată de la dumneavoastră, ne autorizați accesul, taxarea și debitarea oricărui Instrument de Plată ales.

9.2.1 De exemplu, dacă nu sunt fonduri suficiente în contul dumneavoastră bancar la momentul în care inițiați o tranzacție, am putea încerca să debităm contul bancar sau cardul de credit mai târziu.

9.3 TransferGo nu este responsabil pentru niciun comision aplicat de către banca Destinatarului rezultat în urma primirii fondurilor în contul său bancar.

9.3.1 Trebuie să contactați direct banca Destinatarului pentru detalii legate de astfel de taxări ce pot fi aplicate tranzacției.

9.4 TransferGo nu va fi responsabil pentru nicio taxă sau comision aplicat în urma folosirii unui anumit Instrument de Plată pentru a finanța o tranzacție. Acestea pot include, dar nu sunt limitate de taxe neautorizate pentru descoperire de cont impuse de bănci în cazul în care nu sunt fonduri suficiente în contul dumneavoastră bancar sau taxe pe împrumuturi și dobânzi suplimentare încasate de companiile ce dețin carduri de credit dacă tratează folosirea Serviciului ca pe o tranzacție financiară și nu ca pe o achiziție.

9.5 Nu veți fi întitulat la nicio dobândă pentru perioada în care fondurile transferate sunt la bancă, sunt în așteptare, sunt în curs de trimitere sau pentru orice altă perioadă. TransferGo poate oricând, în mod discreționar, să limiteze suma transferată fie per tranzacție, fie ca volum total.

9.6 În anumite cazuri, pot fi aplicate comisioane ale băncilor intermediare. În astfel de cazuri, TransferGo ar putea refuza să acopere aceste costuri. TransferGo nu este responsabil pentru acoperirea taxelor impuse de către banca Destinatarului.

(10) Anularea și Rambursarea
10.1 Aveți dreptul de a anula înțelegerea cu noi după ce ați inițiat o tranzacție. Dreptul la anulare este valabil 14 zile după ce ați trimis tranzacția sau până când noi am completat contractul prin depozitarea Sumei de Tranzacție (după conversia în moneda Destinatarului) în contul bancar al Destinatarului, în funcție de care este mai rapidă.

10.2 Dacă vă exercitați dreptul de a anula acest contract, putem aplica o taxă de anulare. Dacă doriți să anulați o tranzacție și/sau să cereți o rambursare, puteți să ne trimiteți un e-mail la [email protected] sau să ne contactați utilizând informațiile de la finalul acestor Termeni și Condiții.

10.3 Vom lua în considerare cererea de rambursare (înregistrată prin e-mail sau prin poștă, utilizând informațiile de contact de la finalul acestor Termeni și Condiții, sau prin telefon, în cazul identificării cu succes a subiectului) dacă putem să vă identificăm ca fiind expeditorul.

10.4 Ca noi să vă putem identifica, trebuie să ne contactați de pe adresa de e-mail înregistrată, să ne furnizați numele complet, adresa și numărul de telefon, alături de numărul de identificare al tranzacției și motivul pentru cererea dumneavoastră de rambursare. Orice rambursări vor fi creditate aceluiași Instrument de Plată utilizat pentru finanțarea tranzacției și în aceeași monedă, doar dacă vom reuși să identificăm contul bancar al expeditorului.

10.5 Dacă nu putem identifica contul bancar al Expeditorului, vom contacta Expeditorul pentru a ne furniza detaliile unui cont bancar deschis în aceeași monedă pentru rambursarea transferului.

10.6 Pentru o revocare reușită TransferGo vă va deconta banii către același Instrument de Plată folosit pentru depunere și în aceeași monedă, mai puțin orice revocare justificată ale căror comisioane și taxe pentru servicii au fost deja încasate. Nu se va face nicio ajustare în cazul unor fluctuații apărute între timp. Dacă oferim o decontare, vă vom deconta suma din tranzacție dacă aceasta nu a fost plătită Destinatarului, caz în care vom anula și tranzacția în așteptare.

10.7 În condițiile în care plata a fost deja creditată în contul Destinatarului, Expeditorul poate cere rambursarea fondurilor. Cu toate acestea, TransferGo nu poate garanta că anularea va fi posibilă.

10.8 În acele condiții, vom face eforturi rezonabile pentru recuperarea fondurilor. Este posibil să aplicăm o taxă rezonabilă, care să reflecte eforturile noastre. Cu toate acestea, nu există o garanție că anularea va fi posibilă.

(11) Colectarea de Informații
11.1 Suntem reglementați de FCA și HMRC.

11.2 Legea din Regatul Unit impune tuturor instituțiilor financiare să obțină, verifice și să înregistreze informațiile identificatoare despre toți clienții lor. Astfel, este posibil să vă cerem informații identificatoare personale și, de asemenea, este posibil să ne consultăm legal cu alte surse pentru a obține informații despre dumneavoastră.

11.2 În acord cu obligațiile noastre sub Regulamentele Împotriva Spălării Banilor din 2017 și a altor legi din Regatul Unit și celor din țara din care se transferă fondurile sau în care fondurile trebuie sa ajungă, este posibil să vă cerem informații identificatoare personale și, de asemenea, este posibil să ne consultăm legal cu alte surse pentru a obține informații despre dumneavoastră.

11.3 Pot fi necesare următoarele modalități de verificare: dovezi fotografice ale identității dumneavoastră precum o copie a pașaportului dumneavoastră sau a altor documente de identitate, dovadă de rezidență și/ sau dovezi pentru sursa fondurilor.

11.4 Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul să vă cerem să ne furnizați documentele menționate mai sus, precum și alte informații doveditoare, în orice moment.

11.5 Suntem obligați să vă verificăm informațiile personale pentru a vă putea confirma identitatea și vom putea apela la o agenție recunoscută pentru acest proces de verificare. De asemenea, este posibil să furnizăm informațiile dumneavoastră personale unei agenții de informații privind creditele sau unei agenții de prevenire a fraudelor, care vor putea stoca aceste informații.

11.6 Acest lucru este făcut doar pentru a vă confirma identitatea, verificarea creditului nu va fi efectuată, iar ratingul dumneavoastră de credit nu va fi afectat. Toate informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi tratate securizat și strict în conformitate cu Legea de Protecție a Datelor din 1998.

11.6.1 Pentru mai multe detalii cu legate de Protecția Datelor, vă rugăm să consultați Politica noastră de Confidențialitate referitoare la cum gestionăm informațiile dumneavoastră. O copie a Politicii noastre de Confidențialitate poate fi obținută printr-o cerere la [[email protected]] sau accesând [https://www.transfergo.com/en/privacy-policy].

11.7 Este posibil să fim obligați de lege să furnizăm informații despre dumneavoastră, despre utilizarea dumneavoastră a Serviciului și a Instrucțiunilor dumneavoastră guvernului sau altor autorități competente, conform Politicii noastre de Confidențialitate a Informațiilor. Luați la cunoștință și sunteți de acord ca noi să putem face acest lucru.

(12) Limitări și Responsabilități
12.1 Vom furniza Serviciul cu prudență și diligență.

12.2 Vom lua măsuri rezonabile pentru ca Serviciul să fie disponibil, exceptând: întreținerea programată, publicând un preaviz de 24 de ore pe site-ul nostru, pe aplicația noastră mobilă sau printr-o alertă prin intermediul Serviciului;

12.2.1 Sau întreținerea neprogramată din timpul orelor normale de muncă (ora locală a Regatului Unit) sau altfel, pentru care vom lua măsuri rezonabile pentru a vă informa în avans, prin publicarea unui preaviz pe site-ul nostru, pe aplicația noastră mobilă sau printr-o alertă prin intermediul Serviciului.

12.3 Prin natura internetului și a tehnologiei, precum și a colaborării cu servicii terțe de furnizare, Serviciul este furnizat ca atare. Asta înseamnă că nu putem promite că utilizarea Serviciului de către dumneavoastră va fi neîntreruptă, fără întârzieri, fără erori sau că va răspunde așteptărilor dumneavoastră. Nu oferim nicio garanție legată de performanța sau disponibilitatea Serviciului în acești Termeni și Condiții și, în măsura în care putem să facem asta, excludem orice angajamente ce pot fi impuse de lege.

12.4 De asemenea, nu vom fi responsabili, în măsura în care legislația permite acest lucru, pentru nicio întârziere în procesarea unor tranzacții sau a oricăror obligații ale noastre dacă aceasta este cauzată de circumstanțe în afara controlului nostru, precum schimbări în lege, retragerea unei monede internaționale, greve sau dispute privind forța de muncă, impunerii unor sancțiuni asupra unui beneficiar, dezastre naturale.

12.5 Vă vom anunța de îndată în cazul în care nu vom putea procesa o tranzacție din cauza oricăror din aceste motive și vom lua toate măsurile rezonabile pentru a asigura rambursarea fondurilor plătite de către dumneavoastră.

12.6 În niciun caz, în măsura în care orice legislație aplicabilă permite asta, TransferGo, subsidiarii noștri, ofițerii, agenții, partenerii sau angajații nu vor fi responsabili față de dumneavoastră pentru sume mai mici de £1000.00 (în plus față de costurile asociate cu rambursarea sumei de tranzacție și a comisioanelor aferente).

12.7 Cu toate acestea, în cazul în care facem un transfer care nu respectă instrucțiunile dumneavoastră (de exemplu, trimitem banii către un alt Destinatar), vă vom rambursa întreaga sumă.

12.8 Din motive de securitate, vă recomandăm să trimiteți bani doar persoanelor pe care le cunoașteți.

12.9 Dacă alegeți să plătiți părți terțe pentru bunuri sau servicii prin utilizarea Serviciului, luați la cunoștință că TransferGo nu are niciun control asupra (și nu este responsabil) calității, siguranței, legalității sau a livrării a acelor bunuri și că orice astfel de utilizare a Serviciului este pe propriul risc.

(13) Forță majoră
13.1 În cazul unui „Eveniment de Forță Majoră”, adică orice situație în afara controlului rezonabil a TransferGo, dar doar dacă și în măsura în care:

13.1.1 O astfel de situație, în ciuda diligenței rezonabile aplicate, nu poate fi prevenită, evitată sau eliminată de către TransferGo.

13.1.2 Asemenea situații afectează material și advers capacitatea TransferGo de a-și îndeplini obligațiile, deoarece TransferGo și-a luat toate măsurile de precauție, și-a asumat obligațiile și măsurile alternative corecte ca să evite efectul unor asemenea evenimente, TransferGo nu va deveni responsabil.

(14) Proprietatea Intelectuală și Drepturile de Autor
14.1 Site-ul TransferGo și Serviciul TransferGo, conținutul și întreaga proprietate intelectuală referitoare la acestea și cuprinse în acestea, incluzând, dar nefiind limitate la drepturi de autor, patente, drepturi pentru baze de date, mărci de comerț și de servicii și orice alte drepturi de proprietate intelectuală, care constau în design, configurație, procese, funcții, date și conținut ale site-ului și aplicației noastre, ne aparțin și vă permitem să folosiți toate aceste materiale strict pentru scopul de a utiliza Serviciul, în concordanță cu acești Termeni și Condiții.

14.2 All right, title and interest in and to the TransferGo website and the Service shall remain our property/ Toate drepturile, titlurile și avantajele față de site-ul TransferGo și Serviciu vor fi proprietatea noastră.

14.3 Site-ul TransferGo și Serviciul TransferGo pot fi utilizate doar pentru scopurile permise de acești Termeni și Condiții sau cele descrise pe site. Aveți permisiunea doar de a viziona și păstra o copie a paginilor site-ului TransferGo numai pentru uz personal. Nu vi se permite să multiplicaţi, publicați, modificați, creați lucrări similare, participaţi la transfer sau vânzare, postaţi pe internet, să distribuiți sau să folosiți sub nicio formă site-ul TransferGo, Serviciul TransferGo sau oricare altă secțiune ca atare în scop public sau comercial fără permisiunea noastră expresă în scris.

14.4 Ca parte din Serviciul nostru, vă permitem să instalați aplicația noastră mobilă (inclusiv orice actualizare) de pe site-ul nostru sau dintr-un magazin online de aplicații pentru mobilul dumneavoastră, în scopul accesării și utilizării Serviciului în conformitate cu acești Termeni și Condiții, oferindu-vă, astfel, o licență non-exclusivă, personală, netransferabilă pentru acest scop unic.

14.5 Dreptul dumneavoastră de a utiliza Serviciul este personal și netransferabil.

14.6 TransferGo confirmă că își păstrează în întregime proprietatea asupra Drepturilor acordate, dreptul de a renunța la ele și de a oferi necondiționat licențe oricui alege.

14.7 În afară de ce este permis în acești Termeni și Condiții, nu aveți dreptul de a folosi numele „TransferGo” sau orice alte mărci, sigle, nume de domeniu „TransferGo” sau orice alte caracteristici particulare ale firmei.

14.8 Nicio parte a site-ului nostru, conținutului sau software-ului și baze de date nu pot fi copiate sau reproduse, distribuite părților terțe, nu pot fi subiectul ingineriei și asamblării inverse, nu pot fi utilizate pentru crearea oricărui produs derivat (fie în formă fizică sau electronică) fără a avea, în prealabil, consimțământul scris al TransferGo.

14.9 Nu veți putea: (a) folosi un robot, păianjen, „scraper” sau alt dispozitiv electronic pentru a accesa site-ul, aplicația mobilă sau Serviciul și/ sau înlătura sau modifica niciun drept de autor, marcă comercială sau orice altă proprietate intelectuală sau legendă afișate pe site-ul TransferGo (sau pagini printate ale site-ului).

(15) Utilizarea permisă
15.1 Sunteți de acord ca, dacă utlizați Site-ul nostru sau/ și Serviciile noastre va fi considerat că ați acceptat acești Termeni. Dacă nu sunteți de acord cu acești Termeni, nu ar trebui să utilizați Site-ul sau Serviciul nostru.

15.2.1 Când utilizați Serviciul nostru, nu este permis să: eludați, dezactivați sau să interferați cu niciun element legat de securitatea Serviciului;

15.2.2 să creați mai mult de un Profil;

15.2.3 să furnizați informații false sau înșelătoare în detaliile Profilului dumneavoastră;

15.2.4 să permiteți altei persoane să utilizeze Serviciul în numele dumneavoastră, numai dacă sunteți o firmă, iar acea persoană este autorizată de către dumneavoastră;

15.2.5 să utilizați Serviciul dacă v-am suspendat sau interzis utilizarea lui;

15.2.6 să vă angajați în orice comportament fraudulos, ilegal sau ilicit;

15.2.7 să modificați, interferați, interceptați, deranjați sau piratați Site-ul sau Serviciul;

15.2.8 sau să utilizați nepotrivit Serviciul prin introducerea, cu bună știință, a virușilor, troienilor, viermilor, bombelor logice sau a altor materiale care ar putea dăuna Serviciului sau oricărui utilizator al echipamentului propriu al Serviciului (împreună, această listă constituie „Regulile de Utilizare Acceptabilă”).

15.3 Nerespectarea acestor Reguli de Utilizare Acceptabilă constituie o încălcare gravă a acestor Termeni și Condiții și ne poate determina să aplicăm toate sau oricare din următoarele măsuri (cu sau fără aviz):

15.3.1 retragerea imediată, temporară sau permanentă a dreptului dumneavoastră de a utiliza Serviciul sau închiderea Profilului dumneavoastră;

15.3.2 emiterea unui avertisment către dumneavoastră;

15.3.3 luarea de măsuri legale împotriva dumneavoastră , incluzând intentarea acțiunii de rambursare a întregului cost (inclusiv, dar fără a se limita la costuri administrative și legale rezonabile) ca urmare a încălcării Termenilor;

15.3.4 divulgarea acestor informații autorităților de aplicare a legii cum vom crede de cuviință.

15.4 Măsurile pe care le putem lua nu sunt limitate la cele descrise mai sus și este posibil să înaintăm orice altă acțiune considerăm că este necesară.

(16) Plângeri
16.1 TransferGo urmărește să ofere cea mai bună asistență pentru clienți. Dacă vă confruntați cu o problemă, TransferGo vă încerca întotdeauna să soluționeze această problemă cât mai rapid și mai eficient posibil. O copie a procedurii de plângere este disponibilă la cerere (vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la [[email protected]] pentru a obține această copie).

16.2 În cazul în care nu sunteți satisfăcut de Serviciul nostru, în primul rând ar trebui să ne informați de îndată printr-un e-mail la [[email protected]]

16.3 Vom confirma plângerea dumneavoastră în maxim 2 zile lucrătoare.

16.4 Vom investiga plângerea dumneavoastră și vom reveni cu soluțiile inițiale ale investigației noastre în nu mai mult de 2 săptămâni de la primirea plângerii dumneavoastră.

16.5 Dacă nu sunteți satisfăcut de răspunsul nostru, puteți să înaintați plângerea către Autoritatea Financiară Ombudsman. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați site-ul Serviciului Financiar Ombudsman (https://www.financial-ombudsman.org.uk) sau să îi contactați prin poștă la South Quay Plaza, 183 Marsh Wall, London E14 9SR, prin telefon la 0800 0234 567 sau printr-un e-mail la [[email protected]].

(17) Schimbări la Termeni și Condiții
17.1 Este posibil să fie nevoie să modificăm acești Termeni și Condiții pentru a:

17.1.1 fi în acord cu legea și regulamentele;

17.1.2 reflecta schimbarea condițiilor pieței sau

17.1.3 respecta necesitățile companiei noastre.

17.2 TransferGo vă va notifica asupra schimbărilor aduse Termenilor și Condițiilor în scris, prin e-mail și/ sau prin punerea unui anunț pe site-ul nostru sau prin aplicația de pe mobil, împreună cu data de când schimbările intră în vigoare („Data Efectivă”).

17.3 TransferGo vă va oferi un preaviz de 30 de zile înainte de orice modificare materiale a acestor Termeni și Condiții. Utilizarea în continuare de către dumneavoastră a Serviciului după Data Efectivă va confirma că ați acceptat Termenii și Condițiile modificate.

17.4 Schimbările aduse Termenilor și condițiilor se referă doar la utilizarea de către dumneavoastră a serviciilor noastre după data intrării în vigoare, dar se pot referi și la orice tranzacții sau alte întrebuințări ale serviciului nostru inițiat înainte de data intrării în vigoare când aceasta e cerută de lege.

Data Efectivă a versiunii actuale a Termenilor și Condițiilor este 09.10.2018. Pentru utilizatorii înregistrați înainte de data efectivă a actualizării Termenilor și Condițiilor, versiunea veche Terms and Conditions se aplică până la 09.12.2018.

(18) Fără Sfaturi Financiare
18.1 Serviciul nostru și orice informaţie postată pe site-ul nostru sau pe aplicația noastră mobilă nu constituie consiliere financiară sau de investiții și nimic legat de furnizarea de informaţii nu va fi interpretat drept crearea unei relații de consiliere, financiare sau fiduciare între TransferGo și dumneavoastră sau oricare a treia parte.

18.2 Nu ne asumăm nicio răspundere pentru pierderi sau pagube ca rezultat al luării sau neluării la cunoștință a publicărilor noastre. Vă informăm că folosiți informațiile pe care noi le oferim pe răspunderea dumneavoastră.

18.3 Publicațiile noastre nu oferă sfaturi pentru investiții și nimic din conținutul lor nu poate fi considerat drept sfat pentru investiții. Publicațiile noastre sunt exclusive pentru a furniza informații și pentru scopuri educative.

18.4 Informația cuprinsă în publicațiile noastre nu este și nu ar trebui interpretată drept o ofertă sau recomandare de cumpărare sau vânzare sau o solicitare de ofertă sau recomandare de cumpărare sau vânzare a unor titluri de valoare. Publicările noastre nu sunt și nu ar trebui interpretate drept recomandări pentru a utiliza o anumită strategie de investiții.

18.2 Orice comentarii sau afirmații făcute nu reprezintă o recomandare pentru dumneavoastră, pentru nicio acțiune specifică și nu trebuie privite drept consultare financiară.

(19) Jurisdicție
19.1 Acești Termeni și Condiții sunt guvernate și interpretate în acord cu legea engleză și orice dispută apărută în acești Termeni și Condiții va fi stabilită de către instanțele din Anglia și Țara Galilor.

19.2 Vă dați acordul că, în cazul oricăror dispute, instanțele engleze vor avea jurisdicția exclusivă.

19.3 Toate comunicațiile dintre noi și dumneavoastră vor fi în limba engleză. În cazul unei traduceri a Termenilor și Condițiilor într-o altă limbă, varianta englezească a Termenilor și Condițiilor va fi luată în considerare mai presus de toate.

Informații de Contact a Biroului Înregistrat:

TransferGo Ltd
1a Old Street Yard White Collar Factory
Londra EC1Y 8AF
Regatul Unit
Înregistrat în Anglia și Țara Galilor 07914165
email:[[email protected]]