Distrugător de mituri: 5 mituri despre Fintech
Unul dintre adevăratele avantaje ale erei digitale constă în cantitatea mare de informații care ne este la îndemână. Cu toate acestea, cantitatea mare de informații are uneori și un dezavantaj semnificativ; exagerări care sunt de fapt mituri sau simple scorneli. Capacitatea de a răspândi repede informații prin “transmiterea” așa numitelor știri sau pe blog-uri, fără verificarea faptelor sau folosirea altor metode de verificare utilizate în era știrilor pre-digitale,a dus la creșterea semnificativă de mituri, zvonuri și jumătăți de adevăr care sunt luate de mulți drept realități. Această ramură a erei digitale a dus la lansarea de site-uri web cum ar fi Snopes și seriale de televiziune precum Distrugătorii de mituri.
Fintech, la fel ca orice industrie, este subiectul acestor mituri și legende urbane. La TransferGo, noi credem în crearea unui mediu de transparență și în ajutarea clienților noștri să fie informați și în cunoștință de cauză cu privire la modul în care noi facem afaceri și la regulile și reglementările ce ne guvernează și vă afectează. Prin urmare, lansăm o serie ocazională pe TransferGo intitulată “Distrugător de mituri“.
Mitul 1: Fintech este o bulă, menită să se spargă.
Conceptul de “bule“ de pe piețe a câștigat mai întâi un punct de sprijin în timpul erei “dot com”, în care creșterea și finanțarea site-urilor web start-up a fost de neegalat. Investitorii în capital de risc și publicul s-au grăbit pe piață cu speranța de a fi primi ce iau parte la “acest domeniu de viitor”. Bula imobiliară recentă din SUA este un alt exemplu al filosofiei bulei.
Fintech este un domeniu de creștere major în cadrul sectorului financiar. Peste treizeci și cinci de companii Fintech sunt evaluate la peste 1 miliard de dolari, iar analiștii prezic o creștere a industriei între 6 și 8 miliarde de dolari până în 2018.
La recenta conferință Innovate Finance ținută la Londra, atât David Cameron cât și alteța sa regală Prințul Charles și-au declarat sprijinul fără echivoc industriei Fintech și dorința de a ajuta la dezvoltarea sectoarelor respective.
TransferGo este mândru să fie un membru fondator al Innovate Finance și că are capacitatea de a asigura fonduri de la unii dintre cei mai abili investitori din sectorul financiar din Marea Britanie.
Fintech este într-adevăr un sector în creștere rapidă; cu toate acestea, nu este un moft, ci o forță vitală și viabilă în domeniul serviciilor financiare personale și de afaceri.
Mitul 2: Băncile și Fintech sunt blocate într-o luptă.
Fintech este o evoluție naturală a procesului bancar. De fapt, Fintechs lucrează de multe ori cu băncile pentru a ajuta la evoluția lor. TransferGo lucrează cu parteneri bancari din fiecare țară în care noi oferim servicii ca parte a sistemul nostru de plată “local-in, local-out” .
Mitul 3: Reglementarea va suprima inovația.
Recenta criză financiară globală a subliniat necesitatea reglementării în sectorul financiar. Cu toate acestea, atunci când unele dintre incidente au fost examinate cu atenție a fost evident că mulți dintre cei mai răi infractori au ignorat pur și simplu reglementările existente. În cele mai multe cazuri, reglementările bancare și financiare rareori frâneza inovația. O caracteristică a companiilor Fintech, cum ar fi TransferGo este transparența lor. Fintechs nu sunt numai dezvoltate pe platforme care sunt construite pe conformare, dar ele au de asemenea flexibilitatea de a încorpora cu usurintă și rapid schimbări de reglementare.
Mitul 4: Fintech este în mod exclusiv despre creditare și plăți.
În timp ce un procent mare de investiții Fintech, circa 80%, au fost în arena de creditare și de plată, viitorul Fintech acoperă întregul spectru de servicii financiare. Managementul investiției, aprovizionare și asigurare de marketing sunt domenii cheie de creștere. Forumul Economic Mondial a raportat recent că implicarea Fintechs în sectorul asigurărilor a revoluționat industria anterior muribundă. Capacitatea Fintech de a furniza analiză de date la nivel superior este un alt domeniu care atrage un interes larg.
Mitul 5: Tehnologia Fintech nu este sigură.
Simon Taylor, analist al industriei, spune că acest lucru nu este adevărat și în schimb „ia o posibilitate și o transformă într-o probabilitate”. Deși nu există nici o îndoială că orice nouă tehnologie deschide posibilitatea atacurilor cibernetice, Fintechs nu sunt deloc mai expuse la aceste amenințări decât orice alt sector. Recentele atacuri SWIFT și unele dintre furturile de date de pe cardurile de credit din SUA dau dovezi ample despre cum chiar și instituțiile foarte vechi au o anumită vulnerabilitate. Fintechs, inclusiv TransferGo sunt supuse acelorași reglementări ale Autorității de Supraveghere Financiară ca și societățile tradiționale de servicii financiare și în multe cazuri folosesc controale de securitate și identitate peste nivelul minim. În calitate de companii fondate pe tehnologie, problemele de securitate sunt abordate în fiecare etapă de dezvoltare, mai degrabă decât abordarea amenințărilor și a problemelor care decurg din sistemele add-on.