Povestea completă

Cum a început totul

Suntem aici pentru a-ți ușura viața. Fie că plătești facturi, îți susții familia, ajuți afaceri sau te confrunți cu situații de urgență – dorim să poți face transferuri de bani rapide, la costuri reduse, în siguranță și securizat. De ce? Pentru că nu cu mult timp în urmă, trimiterea banilor era un coșmar.

Cum s-a născut TransferGo

Era anul 2012 și eram patru tineri profesioniști care începeau o afacere de import și export în străinătate. Dar transferurile internaționale de bani erau o problemă. De la plata facturilor noastre în Lituania la trimiterea de bani furnizorilor, ne-am confruntat cu dificultăți: transferuri lente cu comisioane mari, zero servicii pentru clienți și ore de stat la coadă la chioșcuri.

De ce, în 2012, eram încă dependenți de mersul în persoană la băncile de pe strada principală doar pentru a face transferuri simple de bani? Și de ce plăteam pentru acest ‘serviciu’ foarte mult? Când banii noștri au fost trimiși nu numai în țara greșită, dar și în valuta greșită – și nici măcar nu am fost compensați pentru aceste greșeli- ne-am săturat. Am vrut o schimbare. Am vrut să zguduim complet industria transferurilor internaționale de bani. Am vrut să creăm un model de afaceri unic cu servicii superioare pentru clienți. Și așa s-a născut TransferGo.

Începuturi dificile

Pornirea unei afaceri nu este niciodată ușoară, și nu a fost diferit nici pentru noi. Șase luni am încercat să obținem licența de reglementare. Încă patru luni pentru a găsi o bancă care să colaboreze cu noi. Un an de economii personale – dispărute. Exact când lucrurile se îmbunătățeau și feedback-ul clienților era pozitiv, am avut un alt obstacol.

Deși eram o instituție financiară licențiată, complet conformă, am primit o scrisoare de la banca noastră spunând că urmau să ne închidă. Fără motive. Fără justificare. Au făcut-o pentru că puteau. Și când am întrebat de ce, ni s-a spus că ‘era împotriva politicii lor’. Am avut 90 de zile să salvăm compania.

Știam că TransferGo are un impact semnificativ asupra vieților clienților noștri și nu am vrut să renunțăm la asta. La timp, am reușit să găsim o bancă care să colaboreze cu noi. Compania a supraviețuit. De atunci, am reușit să ajutăm și mai mulți dintre voi să trimiteți transferuri de bani an de an.

Drumul către succes

De la începuturile noastre dificile, am observat o schimbare a atitudinilor. Băncile sunt mai dispuse să colaboreze cu companiile fintech inovatoare. Colaborăm cu peste 30 la nivel global în acest moment – o transformare destul de mare după ce ne-am chinuit să găsim măcar una la început.

Și este frumos să fii remarcat pentru diferența pe care o faci. Am fost nominalizați pentru Fastest Rising Start-up la TechCrunch Europa Awards 2018 și desemnată de TNW drept una dintre cele mai tari 5 întreprinderi din Marea Britanie..

Dar ție trebuie să-ți mulțumim cu adevărat. Toți oamenii care muncesc constant din greu în spatele scenei pentru a-și întreține familia și pentru ca economia să funcționeze. Am creat TransferGo pentru voi.

Un viitor strălucitor

Am parcurs un drum lung din 2012, dar acesta este doar începutul. Pentru lunile următoare avem mai multe planuri. Mai multe rute între țări. Mai multe valute. Mai multe produse. Mai multe oferte. În final, dorim să ajungem la și mai mulți dintre voi. Meritați să puteți trimite acasă banii munciți din greu la prețuri reduse, rapid și ușor. Dorim să oferim această oportunitate cât mai multora dintre voi.