Pentru a-ți oferi un serviciu excepțional de transfer de bani, trebuie să utilizăm unele dintre datele tale personale.

Dar datele tale personale sunt…ei bine, personale. Ai drepturi legale când vine vorba de ele, iar noi avem responsabilitatea de a onora acele drepturi.

Această politică de confidențialitate clarifică pe cât de mult posibil exact ce înseamnă aceste drepturi și responsabilități. Citește-le când ai ocazia.

TransferGo

Noțiuni elementare

1. Câte puțin despre noi

Noi suntem TransferGo Ltd. Sediul nostru social este înregistrat la 1a Old Street Yard White Collar Factory, EC1Y 8AF, Londra, Marea Britanie. Numărul companiei noastre este 07914165. Ne-am înregistrat la Information Commissioner’s Office (ICO), autoritatea de reglementare a protecției datelor din Marea Britanie pentru a putea folosi date personale. Numărul nostru de înregistrare este Z316680X.

TransferGo Lituania UAB este o instituție emitentă de monedă electronică înființată în Republica Lituania, autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. Adresa înregistrată: Str. Palangos nr. 4, Vilnius, Lituania, număr de înregistrare 304871705, cod FI 32400. Cod de autorizare: LB000461

2. Promisiunea noastră

Promitem să îți respectăm și să îți protejăm confidențialitatea. În acest sens:

  • ✓ îți vom păstra întotdeauna datele sigure și private
  • ✓ nu îți vom vinde niciodată datele
  • ✓ îți vom permite să gestionezi și să revizuiești setările de confidențialitate oricând dorești.

3. De ce este important acest document

Legea privind protecția datelor ne numește „operatorul de date” al datelor tale personale. Acest lucru implică anumite responsabilități cu privire la modul în care utilizăm acele date. Am încercat să le clarificăm cât mai mult posibil în acest document. Pentru orice nelămurire cu privire la modul în care utilizăm datele tale, te rugăm să contactezi responsabilul cu protecția datelor la [email protected].

Drepturile tale

Datele tale personale sunt protejate prin lege. Iată cum onorăm aceste drepturi.

4. Ce înseamnă drepturile tale pentru noi

Dreptul tău Ce reprezintă
Ai dreptul să ți se spună cum utilizăm datele tale. Iată scopul acestei Politici de confidențialitate: să explice exact cum utilizăm datele tale, cât mai pe înțelesul tuturor.
Poți cere să vezi datele pe care le deținem despre tine. De asemenea, poți cere detalii despre tipul de date procesate și scopul lor. Dacă depui o cerere CAP (Cerere de Acces pentru Persoane Vizate) îți vom da o copie a tuturor datelor tale, deținute de noi. Nu îți putem oferi nici o informație referitoare la alte persoane, în legătură cu o anchetă penală sau de fraudă în curs sau desfășurare sau cu privire la negocierile de reglementare cu tine. Totodată, nu își vom oferi nici un comunicat pe care l-am avut cu consilierii noștri legali.
Ne poți cere corectarea datelor tale dacă le consideri greșite. Atunci când ne vei cere, vom corecta datele incomplete sau inexacte. Este posibil să fie necesară verificarea acurateții oricăror informații noi pe care ni le furnizezi, înainte de actualizarea datelor tale.
Ne poți cere ștergerea datelor tale. Ne poți cere ștergerea datelor tale personale dacă:
• nu există motive întemeiate pentru continuarea utilizării lor
• ne-ai dat inițial consimțământul, însă l-ai retras acum
• te opui utilizării lor de către noi
• le-am folosit în mod ilegal
• se cere ștergerea lor prin lege
Este posibil să nu putem fi întotdeauna de acord cu solicitarea ta. În calitate de firmă autorizată de Autoritatea pentru Conduita Financiară, trebuie să păstrăm anumite informații despre clienți pentru cel puțin 5 ani. Dacă ți-ai închis contul TransferGo, este posibil să nu îți putem șterge întregul fișier pentru că aceste responsabilități de reglementare au prioritate.
Poți obiecta față de prelucrarea datelor tale în scopuri de marketing. Ne poți spune să încetăm utilizarea datelor tale pentru marketing. Accesează pur și simplu secțiunea de Setări din browser sau din aplicație, dă click pe „Confidențialitate” și ajustează-ți Canalele de Comunicare.
Poți obiecta față de prelucrarea altor informații (dacă le folosim în scopuri legitime). În cazul în care folosim datele tale pentru „interese legitime” iar tu nu îți dorești acest lucru, poți obiecta. Dar dacă există un motiv imperativ (de exemplu un temei legal) pentru ca noi să utilizăm informațiile, îți putem refuza cererea. Dacă te opui utilizării informațiilor de care depind serviciile noastre, nu îți vom mai putea oferi serviciile noastre – astfel că s-ar putea să îți închidem contul.
Ne poți cere să restricționăm modul în care utilizăm datele tale Ne poți cere suspendarea utilizării datelor tale dacă:
• dorești să verificăm acuratețea lor
• utilizarea informațiilor tale de către noi este considerată ilegală, însă nu dorești ca noi să le ștergem
• nu mai avem nevoie de aceste informații, dar dorești să le păstrăm pentru tine în legătură cu o cerere legală
• te-ai opus utilizării informațiilor tale de către noi (vezi mai sus), dar trebuie să verificăm dacă avem un motiv imperativ pentru utilizarea lor.
Ne poți cere să îți transferăm datele tale personale Dacă vom putea și dacă reglementările în vigoare permit acest lucru, îți vom da informațiile tale personale într-un format structurat, utilizat în mod general și prelucrabil automat.
Îți poți retrage permisiunea Îți poți retrage consimțământul oricând. Modifică-ți pur și simplu setările din site-ul sau aplicația TransferGo, sau trimite-ne un e-mail la adresa [email protected]. (Reține: utilizarea informațiilor tale personale este legală din momentul în care îți dai consimțământul până în momentul în care îl retragi.)

5. Cum să îți exerciți drepturile

Dacă dorești să îți exerciți oricare dintre aceste drepturi, te rugăm să ne trimiți un e-mail la [email protected]. Atunci când vei face acest lucru, este posibil să îți cerem o dovadă a identității – trebuie să ne asigurăm că ești tu pentru a-ți putea soluționa cererea în siguranță. Dacă ești nemulțumit de modul în care procesăm datele tale, poți depune o plângere la autoritatea locală pentru protecția datelor.

Responsabilitățile noastre

6. Colectarea datelor tale

Vom colecta datele tale personale atunci când utilizezi:

site-ul nostru pe https://www.transfergo.com
aplicația TransferGo

Tabelul de mai jos explică exact ce, cum și când colectăm.

Tipuri de date Cum le colectăm
Ne furnizezi aceste date atunci când:
• te înregistrezi pentru a utiliza TransferGo
• completezi orice formulare
• corespondezi cu noi
Numele tău, adresa, cetățenia și data nașterii. Adresa de e-mail, numărul de telefon și detaliile dispozitivului pe care îl utilizezi (de exemplu, telefonul tău, calculatorul sau tableta). Numele de utilizator, parola și alte informații de înregistrare. Detaliile contului tău bancar, inclusiv numărul contului, codul de sortare și IBAN-ul. Detaliile cardurilor tale de debit sau de credit, inclusiv numărul cardului, data de expirare și CVV. Documente de identificare (de exemplu pașaportul sau buletinul), copii ale oricăror documente pe care le-ai furnizat pentru identificare și orice alt tip de informație pe care l-ai furnizat pentru a dovedi că ești eligibil să utilizezi serviciile noastre. Înregistrări ale comunicatelor noastre, în care ne contactezi sau te contactăm. Poza sau videoclipul tău, capturate în timpul sesiunii de verificare a identității.
Ori de câte ori folosești site-ul sau aplicația TransferGo 1) Date tehnice, inclusiv:
– adresa de IP de conectare a calculatorului dumneavoastră la internet
– datele tale de autentificare, tipul browserului și versiunea
– setările fusului orar
– tipul dispozitivului
– identificatorul unic al dispozitivului (de exemplu, numărul IMEI al dispozitivului tău, adresa MAC a interfeței de rețea wireless a dispozitivului sau numărul de telefon utilizat de dispozitiv)
– datele mobile
– sistemul de operare
– tipul browserului utilizat, și așa mai departe.
2) Date despre vizita ta, inclusiv:
– linkurile pe care ai dat clic prin și de pe site-ul nostru (inclusiv data și ora)
– servicii pe care le-ai vizualizat sau le-ai căutat
– timpul de răspuns al paginii
– erori de descărcare
– durata vizitelor pe anumite pagini
– date de interacțiune pe pagină (precum derulare și click-uri)
– metode utilizate pentru răsfoirea paginii.

3) Date despre tranzacții, inclusiv:
– data, ora și suma tranzacției efectuate
– valuta și rata de schimb valutar utilizată
– detaliile beneficiarului
– metoda de plată utilizată.

4) Date stocate pe dispozitivul tău, inclusiv:
– datele de contact din agenda ta (dacă ne acorzi accesul)
– informațiile de autentificare
– poze, video sau orice alt conținut digital
– verificări (uneori, le numim informații despre conținut). Aplicația noastră colectează regulat aceste date pentru a rămâne actualizată.

Îți urmărim uneori locația – de exemplu, pentru a afla de unde trimiți bani.
Folosim GPS-ul pentru a-ți urmări locația (dacă serviciile de localizare sunt activate în aplicația TransferGo) Îți urmărim uneori locația – de exemplu, pentru a afla de unde trimiți bani.
Când trimiți documentele pentru verificare sau efectuezi o tranzacție. Aceasta poate include verificări de identitate sau detalii ale tranzacțiilor financiare.

7. De ce avem nevoie de datele tale

Nu putem folosi datele tale fără un temei juridic (un motiv legal valabil). Acest temei juridic va fi unul dintre următoarele:

Pentru a ne onora contractul și acordurile noastre cu tine
Pur și simplu nu ne putem furniza serviciile fără anumite date despre tine.

Pentru a ne îndeplini obligațiile legale
Unele legi cer colectarea și stocarea anumitor date despre tine – ca de exemplu, legi împotriva spălării banilor.

Din interese legitime
Uneori, colectăm și utilizăm datele tale sau le partajăm cu alte organizații. Facem acest lucru doar atunci când există un motiv legitim rezonabil evaluat în raport cu dreptul tău la confidențialitate – de exemplu, ai solicitat utilizarea unui card nou și trebuie să trimitem datele tale către partenerul care furnizează acest serviciu.

Ne-ai dat consimțământul

Ești de acord ca noi să colectăm datele tale atunci când utilizezi site-ul sau aplicația TransferGo, sau când bifezi căsuța care menționează că îți face plăcere să folosim datele tale personale într-un anumit mod.

 

Acestea sunt singurele motive pe care le avem pentru utilizarea datelor tale. Citește mai departe pentru a afla cum le folosim.

8. Cum și când folosim datele tale

Colectăm datele tale pentru a putea să:

  • • furnizăm serviciile noastre
  • • te protejăm împotriva fraudei
  • • te informăm cu privire la produsele și serviciile care te-ar putea interesa
  • • ne menținem serviciile
  • • permitem interacțiunile sociale
  • • ne îndeplinim obligațiile legale

Vom detalia fiecare element mai jos.

Furnizarea serviciilor noastre
Pentru ca tu să poți utiliza TransferGo, trebuie să folosim unele dintre datele tale personale în diferite etape.

Când aplici, le utilizăm pentru:
• a-ți verifica identitatea și a decide aprobarea aplicației tale pentru a utiliza TransferGo.

Aceasta face parte din obligațiile și procesul nostru de cunoaștere a clienților.

De îndată ce devii client TransferGo, le folosim pentru:
• a ne îndeplini obligațiile legate de orice transfer efectuat de tine
• a te informa despre produsele și serviciile noastre
• a ne ajuta să dezvoltăm noi produse și servicii
Utilizăm de asemenea datele tale pentru a-ți oferi asistență pentru clienți, fie prin telefon sau e-mail. Este posibil să înregistrăm aceste apeluri și e-mailuri, dar doar pentru a instrui și monitoriza personalul nostru, astfel încât să îți ofere cel mai bun sprijin posibil.

Protejarea împotriva fraudei
Folosim datele tale pentru a-ți verifica identitatea. Acesta este modul prin care ne protejăm împotriva fraudei, respectăm legea și confirmăm eligibilitatea ta pentru utilizarea serviciilor noastre. Le folosim de asemenea pentru a înțelege situația ta financiară și a gestiona riscurile de fraudă legate de contul tău TransferGo.

Te informăm cu privire la noile produse și servicii care te-ar putea interesa
Cu consimțământul tău, folosim de asemena datele tale pentru:
• a te informa despre alte bunuri și servicii ale TransferGo, similare cu acelea pe care le-ai utilizat sau despre care ai întrebat deja
• a ne analiza reclamele și a le face mult mai relevante pentru tine
• a procesa aplicațiile pentru produsele sau serviciile oferite și a decide aprobarea lor

Nu uita, ne poți cere încetarea trimiterii informațiilor de marketing, ajustând setările de confidențialitate.

Menținerea serviciului nostru
Pe măsură ce ne menținem serviciul actualizat la zi, folosim datele tale pentru:
• a gestiona site-ul sau aplicația TransferGo (inclusiv pentru remedierea problemelor, analizarea datelor, testare, cercetare, statistici și sondaje)
• a ne asigura că informațiile de pe site-ul nostru sunt prezentate eficient pentru tine și dispozitivul tău (vezi secțiunea de Cookie-uri pentru mai multe informații)
• a-ți permite să utilizezi funcțiile noastre interactive
• a ajuta la menținerea sigură și în siguranță a site-ului sau aplicației TransferGo.

Permiterea interacțiunilor sociale
Folosim datele tale pentru a permite interacțiunile sociale sau pentru a adăuga funcții suplimentare care îți pot îmbunătăți experiența cu produsul nostru.
De exemplu: am putea folosi Contactele tale pentru a-ți permite să trimiți bani direct unuia dintre prietenii tăi.

Îndeplinirea obligațiilor noastre legale
Există momente în care este posibil să partajăm câteva dintre datele tale:
• cu alte organizații (de exemplu cu agenții anti-fraudă)
• pentru a ne îndeplini obligațiile legale sau în legătură cu revendicările legale
• pentru a ajuta în detectarea sau prevenirea infracțiunilor

9. Utilizarea datelor tale pentru marketing

Când te înregistrezi la TransferGo îți oferim posibilitatea de a te înscrie la oferte și promoții. Dacă alegi să te înscrii, atunci utilizăm datele tale pentru a adapta ofertele, astfel încât să devină mai interesante pentru tine. Poți renunța în orice moment accesând rubrica de Setări în aplicația sau browserul tău. Îți poți ajusta preferințele, sau spune-ne că nu vrei să mai primești vești de la noi, în orice moment. Folosește secțiunea „Confidențialitate” din meniul „Setări” al aplicației TransferGo sau dă click pe linkul de dezabonare din orice mesaj de marketing pe care ți-l trimitem. Nu vom transmite detaliile tale către nici o organizație externă în scopuri de marketing fără permisiunea ta.

10. Partajarea informațiilor tale cu alții

Precum și cu companiile TransferGo (TransferGo Ltd și TransferGo Lituania), partajăm uneori informațiile tale:
• cu furnizorii
• din motive legale
• cu platforme de socializare
Iată de ce s-ar putea întâmpla acest lucru.

Tipuri de furnizori De ce partajăm informațiile tale
Cu furnizorii noștri de servicii IT Pentru a ne putea furniza serviciile online.
Partenerii noștri de servicii bancare și financiare și rețelele de efectuare a plăților Pentru a-ți putea transfera banii la nivel internațional.
Agenții de publicitate Pentru a ne putea promova serviciile. (Oferim doar informații anonime – ca de exemplu „76 de femei cu vârsta de peste 40 de ani au dat click pe acestă reclamă”.)
Furnizori de servicii de analiză și furnizori de căutare de informații Pentru a ne putea îmbunătăți site-ul sau aplicația.
Furnizori de servicii pentru clienți, furnizori de sondaje și dezvoltatori Pentru a-ți putea furniza serviciile noastre.
Furnizori de servicii de comunicații Pentru a-ți putea trimite email-uri, notificări și mesaje text.
Agenții anti-fraudă Pentru a-ți putea verifica identitatea și eligibilitatea pentru utilizarea produsele noastre.

Verificarea identității printr-o terță parte

Suntem parteneri cu specialiști în verificarea identității pentru a-ți verifica identitatea în mod sigur și expert. Majoritatea verificărilor sunt automatizate. Uneori, când procesul automat nu poate lua o decizie de unul singur, vom cere ajutorul unei persoane pentru finalizarea verificării. Unele verificări pot fi efectuate doar de oameni.

Ai dreptul de a cere informații sau a contesta o decizie în orice moment. Cu excepția cazului în care un proces legal specific ne împiedică să facem acest lucru, vom împărtăși acea informație cu tine și îți vom explica motivele noastre ori de câte ori va fi posibil. Decizia finală cu privire la verificare ne aparține mai degrabă nouă, TransferGo, decât furnizorilor noștri terți.

Din motive legale
De asemenea, partajăm datele tale cu agenții anti-fraudă pentru:
• a-ți verifica identitatea
• a te proteja împotriva fraudei
• a respecta legile împotriva spălării banilor
• a confirma că ești eligibil să utilizezi produsele și serviciile noastre.
În cazul în care este detectată frauda, este posibil să îți refuzăm anumite servicii sau chiar să îți închidem contul.
Pentru mai multe detalii cu privire la modul în care datele tale vor fi utilizate de noi sau de aceste agenții anti-fraudă, te rugăm să contactezi responsabilul nostru cu protecția datelor prin e-mail, la adresa [email protected].

Este posibil să partajam datele tale cu terțe organizații:
• dacă este cerut prin orice lege sau reglementare
• dacă ne vindem afacerea
• în legătură cu investigații de fraudă sau anchete penale
• pentru a ne aplica drepturile (și cele ale clienților sau ale altor persoane)
• în legătură cu revendicările legale.

Platforme de socializare
Atunci când utilizăm rețelele de socializare pentru marketing, informațiile tale ar putea fi partajate cu platformele de socializare, care la rândul lor, le-ar putea folosi pentru a verifica dacă deții și un cont la ei. În cazul în care deții un cont, putem solicita partenerului de publicitate sau furnizorului de rețele de socializare:
• să folosească informațiile tale pentru a-ți trimite anunțurile noastre atunci când considerăm că ai putea fi interesat de unul dintre noile noastre produse
• să nu îți trimită anunțurile noastre, pentru că ai utilizat deja serviciul promovat
• să ofere publicitate persoanelor cu un profil similar cu al tău (de exemplu, dacă unul dintre serviciile noastre ar putea fi pe placul unei persoane cu interese similare cu ale tale).

Dacă dorești să încetăm partajarea informațiilor tale personale în scop de marketing, doar adu-ne la cunoștință prin intermediul site-ului sau aplicației TransferGo sau prin email la adresa [email protected]
De asemenea, își poți gestiona preferințele de marketing direct pe platformele de socializare pe care te-ai înregistrat.

11. Trimiterea informațiilor tale în afara Europei

Pentru că oferim un serviciu internațional, uneori este posibil să fie necesară transferarea datelor tale în afara Spațiului Economic European (SEE). Atunci când transmitem plățile tale băncilor din întreaga lumea, este posibil ca o dată cu acestea să trimitem și datele tale. Facem acest lucru pentru a urma cerințele juridice și de reglementare globale, dar și pentru a oferi servicii de asistență continue. Este posibil să partajăm datele tale personale cu agenții anti-fraudă din Europa și din afara Europei. Întotdeauna facem tot posibilul pentru a ne asigura că datele tale sunt tratate în siguranță și în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și legile privind protecția datelor. Dacă dorești să afli mai multe informații, te rugăm să ne contactezi prin intermediul site-ului sau aplicației TransferGo, sau prin e-mail la adresa [email protected]

12. Protejarea datelor tale personale

Stocăm datele tale pe serverele noastre securizate. Toate tranzacțiile procesate de noi sau de furnizorii noștri de procesare a plăților sunt criptate. Cu toate acestea, este important să păstrezi în siguranță codul de acces TransferGo. Nu îl împărtăși cu nimeni.

13. Stocarea informațiilor tale

Legile împotriva spălării banilor solicită păstrarea informațiilor despre tine și tranzacțiile tale timp de cinci ani. Este foarte puțin probabil să păstrăm datele tale personale pentru mai mult de cinci ani după ce ai încetat utilizarea serviciilor noastre, cu excepția cazului în care o reclamație sau un alt motiv legal ne obligă să le menținem pentru o perioadă mai lungă de timp.

14. Cookie-uri

15. Te ținem la curent

În cazul în care vom schimba modul în care utilizăm informațiile tale personale, vom actualiza această politică. Și te vom anunța prin mesaj text, e-mail sau direct prin site-ul sau aplicația TransferGo.