De ce preferă românii din Anglia să primească banii pe cash cards?
Românii preferă în continuare banii lichizi pentru majoritatea tranzacțiilor și acest lucru nu este de așteptat să se schimbe în viitorul apropiat. Când vine vorba de cei plecați la muncă în străinatate aceste obiceiuri rezistă în ciuda sistemelor digitale avansate pe care țara gazdă le oferă. Mulți români continuă să facă greșeli utilizand instrumente financiare nepotrivite sau pur și simplu nu accesează toate beneficiile pe care le-ar putea avea.
De exemplu, mulți se arată mai deschiși către cardurile pre-plătite fără cont bancar atașat atunci când fac cumpărături sau plăți online.
Avantajul principal în folosirea acestor carduri constă în faptul că nu poți cheltui mai mult decât ai depus. Acest lucru explică preferința pentru aceste carduri, în rândul celora care joacă pe internet diverse jocuri de noroc și nu numai. Dacă în acest caz alegerea este justificată, pentru lucrătorii migranți, aceste instrumente de plată nu sunt recomandate. Pentru a trimite bani acasă de exemplu sau pentru a economisi, există alternative mai convenabile și mult mai puțin scumpe sau riscante.
De ce prefera românii din Anglia să primească banii pe cash cards?
Un număr mare de români continuă să utilizeze carduri pre-plătite fără cont bancar atașat atunci când primesc bani din străinătate. Companiile care le emit se asigură că avantajele sunt prezentate într-un mod care le face irezistibile, în timp ce dezavantajele sunt ignorate. Din păcate, clienții plătesc mai mult doar pentru că doresc să scape așa de mersul la bancă pentru a face un cont bancar și ascultă de recomandările firmelor de recrutare sau a prietenilor care și ei de multe ori nu sunt informați corect.
Românii doresc un control mai mare asupra banilor lor, ceea ce îi face mai scepticisă accepte acest tip de recomandare și să migreze pe online și carduri. Utilizarea de carduri preplătite a crescut cu aproximativ 18 la sută anul trecut, chiar dacă în multe cazuri acestea sunt încărcate cu comisioane excesive. Există o mulțime de probleme care nu sunt evidențiate de cei care emit aceste carduri, precum taxe pentru reincărcarea bani, retrageri de numerar de la ATM și alte comisioane ascunse.
Fără un sistem de control și monitorizare, cardurile pre-plătite presupun anumite riscuri despre care consumatorii nu știu mai nimic. Cardurile preplătite nu sunt cea mai bună opțiune pentru cei mai mulți oameni și ar trebui considerate ca o soluție pe termen scurt. Românii plecați la muncă în străinătate nu ar trebui în nici un caz să se mulțumească cu acest sistem, ci să găsească o soluție pe termen lung. TransferGo procesează transferurile și în 30 de minute, iar comisioanele sunt minime.
Atenție la detalii dacă vreți să aveți carduri pre-plătite.
Dacă trebuie să recurgeți la aceste instrumente de plată pentru alte operațiuni, asigurați-vă cel puțin că minimalizați pierderile. Puteți plăti într-adevăr o mulțime de taxe de pe aceste carduri, inclusiv pentru un design personalizat. Taxele de activare sunt de asemenea o problemă serioasă, iar în multe cazuri trebuie să plătiți și o taxa lunară de administrare. În cel mai bun caz, această sumă se plătșste o singură data pe an și constă într-o sumă fixă.
Comisioanele pentru fiecare retragere de la ATM sunt destul de mari iar în unele cazuri există chiar taxe pentru a apela un agent de servicii pentru clienți. Unele carduri pre-plătite fără cont bancar atașat presupun și taxe mici pentru fiecare achiziție. Pentru cei care fac cumpărături online frecvent aceste sume se adună, iar în final o parte a banilor se pierd inutil. Toate aceste dezavantaje trebuie luate în calcul, mai ales de cei care sunt plătiți în acest mod sau trimit bani în țară lună de lună.
Acest articol face parte din campania TransferGo de educație financiară a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de suma trimisă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.