TransferGo
14.07.2022 | 6min
Oricât de detaliat ar fi bugetul tău lunar, viața îți va scoate în cale ocazional o cheltuială mare și poate neașteptată. Acest lucru poate face imposibilă menținerea unor cheltuieli egale de la o lună la alta – iar dacă trăiești din salariu în salariu sau încerci să menții cheltuielile la un nivel minim, aceste costuri neregulate îți pot da peste cap stabilitatea.
Dacă ai deja o situație financiară dificilă, o cheltuială viitoare mare poate părea un obstacol de neînvins. O modalitate de a face ca aceste cheltuieli mari să fie mai ușor de gestionat este să urmezi câțiva pași simpli atunci când îți faci bugetul pentru a crea un loc de manevră în finanțe încă dinaintea apariției lor. Citește cu încredere mai departe pentru a afla cum!
Aici la TransferGo vrem să îți facem viața departe de casă cât mai ușoară. Nu doar prin costurile noastre de transfer, care sunt printre cele mai mici pe care le poți avea atunci când transferi bani online și prin siguranța pe care ți-o oferim, dar și prin toate aceste informații pe care le pregătim pentru tine.
1. Determină valoarea cheltuielii și data la care se va efectua
Înainte de a începe să îți faci un buget, stabilește ce ai de îndeplinit. De câți bani aveți nevoie și când? Pentru cheltuieli mari, cum ar fi cumpărarea unei case, termenul poate fi mai flexibil, tocmai pentru a se adapta la ceea ce îți poți permite. Alte cheltuieli, cum ar putea fi studiile, au un termen limită mai mare. Și anume, dacă nu reușești să strângi suficienți bani la timp, poți considera amânarea lor.
Calculând cât de mare este cheltuiala și cât timp ai la dispoziție pentru a strânge banii, poți crea un plan de economisire practic pentru a-ți atinge obiectivul.
2. Fă-ți loc în buget pentru economii lunare
Mai departe, împarte suma pe care trebuie să o strângi la numărul de luni pe care le ai la dispoziție pentru a acumula aceste fonduri. Rezultatul este suma pe care trebuie să o pui deoparte în fiecare lună. Odată ce cunoști această cifră, următorul pas este să-ți revizuiești bugetul astfel încât să-ți dai seama unde poți include în calcul această cheltuială suplimentară lună de lună.
Dacă cheltuiala mare pe care o planifici este una importantă, inteligent ar fi să o bugetezi ca pe o cheltuială fixă. Cu alte cuvinte, o treci alături de chirie, rate la credite și utilități. De asemenea, o pui înaintea cheltuielilor de distracție, cum ar fi ieșirile în oraș. Dacă, pe de altă parte, strângi bani pentru o vacanță sau pentru o altă cheltuială neesențială, poți fi mai flexibil în planificare.
De asemenea, poți folosi un calculator de buget pentru a crea un buget la zi care să includă economii pentru acoperirea acestei cheltuieli.
Știm că mutarea într-o altă țară înseamnă multe eforturi.
Înseamnă curajul de a pleca și de a fi departe de cei dragi.
Și tocmai de aceea, te ajută să știi că banii tăi sunt în siguranță.
Ai nevoie să transferi bani simplu, rapid și fără comisioane bancare exagerate în România și nu numai.
3. Gândește-te dacă ai nevoie de un venit suplimentar
Ar putea fi dificil să reușești să incluzi anumite cheltuieli mari în bugetul tău actual. În acest caz, ai putea lua în considerare să-ți găsești un al doilea loc de muncă.
Mai întâi, calculează-ți cât de mult ar trebui să câștigi dintr-o a doua sursă de venit. Apoi, revizuiește-ți programul de lucru pentru a-ți da seama cât de repede poți strânge banii. Acest lucru va depinde de programul actual, de câți bani poți câștiga cu un job secundar, dar și de timpul pe care ești dispus să îl lucrezi în plus fiecare săptămână. De aici, poți să-ți evaluezi opțiunile pentru a câștiga niște bani în plus, fie că este vorba de un loc de muncă cu jumătate de normă, fie de o activitate secundară care oferă o sursă flexibilă de venit, cum ar fi șofatul pentru Uber sau Bolt.
4. Păstrează banii dedicați cheltuielii într-un loc sigur
Pe măsură ce pui bani deoparte, asigură-te că fondurile tale sunt plasate într-un loc sigur, departe de conturile curente. Fie că folosiți un cont de economii sau un depozit dedicat, cel mai bine este să nu ții acești bani la vedere pentru a vă feri de tentația de a-i cheltui înainte de a-i putea pune deoparte.
De reținut că, chiar dacă nu poți acoperi integral această cheltuială mare prin planul tău de economii lună de lună, poți totuși să strângi banii pentru a acoperi o parte din costuri. Apoi, poți lua un împrumut sau un credit de nevoi personale pentru a acoperi restul sumei pe care o ai de plătit.
La TransferGo, îți oferim garanția că banii tăi ajung rapid și în siguranță la cei dragi.
Și îți mai oferim ceva. Respectul pentru lupta ta pentru că știm cât Valorezi pentru România!
Descarcă-ți aplicația TransferGo și alătură-te celor peste 3,5 milioane de utilizatori din întreaga lume!
Nu În ultimul rând, dacă ești cu adevărat în impas și nu e vreme de făcut economii, ține minte că pentru costurile neprevăzute (necesare) există tocmai fondul de urgență. Cheltuielile mari pot fi copleșitoare, dar nu trebuie uitat că există întotdeauna o soluție.
La final, dacă ți-a prins bine articolul și ai aflat ceva folositor din el,
dă-l mai departe printr-un share pe Facebook și WhatsApp,
sau orice alt mijloc de social media pe care-l folosești.
Spor la bani de la noi de la TransferGo!
TransferGo
TransferGo is here to make your life easier. Whether you’re paying bills, supporting family, helping businesses or dealing with emergencies—we want you to be able to make fast, low-cost money transfers safely and securely. We want to make a tangible difference to your lives, reward your hard work, and help every one of you become more prosperous. How? By making global money transfers as simple as sending a text.