POVESTEA NOASTRĂ

story image

Suntem aici pentru a-ți face viața mai ușoară. Indiferent dacă îți plătești facturile, îți susții familia, ajuți companiile sau ai de-a face cu situații de urgență-ne dorim să poți transfera bani rapid, la preț redus și în siguranță. De ce? Pentru că nu cu mult timp în urmă, transferul banilor era un coșmar.

NAȘTEREA TRANSFERGO

Era anul 2012, iar noi eram patru tineri profesioniști care începeau o afacere de import export în străinătate. Dar transferarea banilor internațional era o problemă. De la plata facturilor noastre în Lituania până la trimiterea banilor către furnizori, am îndurat: transferuri lente cu taxe mari, zero servicii pentru clienți și ore întregi de stat la coadă la chioșcuri. De ce în 2012 ne bazam încă pe mersul personal la băncile de pe stradă doar pentru a face transferuri simple de bani? Și de ce plăteam bani cu nemiluita pentru acest „serviciu”? Atunci când banii noștri au fost trimiși nu doar într-o țară greșită, ci și într-o valută greșită- și nu am fost despăgubiți- ne-a fost de ajuns. Ne-am dorit schimbarea. Ne-am dorit să zdruncinăm total lumea industriei internaționale a transferului de bani. Ne-am dorit să creăm un model de afacere unic cu servicii superioare pentru clienți. Și atunci a luat naștere TransferGo.

ÎNCEPUTURI DIFICILE

Nu este niciodată ușor să începi o afacere, și nici pentru noi nu a fost diferit. Șase luni am încercat să obținem licențele de reglementare. Alte patru luni pentru a găsi o bancă dornică să colaboreze cu noi. Economiile personale dintr-un an au dispărut. Exact când lucrurile se îmbunătățeau și feedback-ul clienților era pozitiv, am întâmpinat un alt obstacol. În ciuda faptului că eram o instituție financiară licențiată, pe deplin conformă, am primit o scrisoare de la banca nostră în care spuneau că ne vor închide. Fără motive. Fără justificări. Au făcut-o pentru că au putut. Iar atunci când am întrebat de ce, ni s-a răspuns că era „împotriva politicii lor” să ne spună. Am avut 90 de zile la dispoziție să salvăm compania. Știam că TransferGo are un impact semnificativ asupra vieții clienților noștri și nu am vrut să renunțăm la asta. Chiar la timp, am reușit să găsim o bancă dornică să lucreze cu noi. Compania a supraviețuit. De atunci, am putut să ajutăm și mai mulți dintre voi să transfere bani an de an.

MISIUNEA NOASTRĂ

Ne dorim să facem o diferență tangibilă în viețile voastre, să vă recompensăm munca grea și să vă ajutăm pe fiecare dintre voi să devină mai prosper. Cum? Făcând transferul global de bani la fel de simplu precum trimiterea unui mesaj. De exemplu Ivan, un imigrant muncitor în construcții în Europa, trimite acasă 12.000 de euro în fiecare an. Întrucât familia sa câștigă doar 20.000 de euro anual, acest venit suplimentar reprezintă diferența dintre a trăi de pe o zi pe alta și a avea o viață confortabilă. Utilizând TransferGo, Ivan salvează 90% din costurile sale de transfer și poate livra banii familiei sale în aceeași zi lucrătoare. Ceea ce înseamnă că banii se îndreaptă către oamenii care contează cel mai mult.

CUM AM CRESCUT

Din primele nostre zile dificile, am văzut o schimbare de atitudine. Băncile sunt mult mai dispuse să se asocieze cu companii inovatoare de fintech. În ziua de astăzi lucrăm la nivel global cu peste 30 – o adevărată transformare după ce ne-am străduit să găsim chiar una la început. Și este plăcut să fim observați pentru diferența pe care o facem. Am fost nominalizați pentru Start-up-ul cel mai rapid în creștere la TechCrunch Europa Awards 2018 și am fost numiți una dintre cele 5 cele mai vogă companii în expansiune din Regatul Unit, de către TNW. Dar în realitate trebuie să vă mulțumim vouă. Vouă, tuturor oamenilor care ați muncit din greu în spatele scenei pentru a vă susține familia și economia țării. Am început TransferGo pentru voi.

UN VIITOR STRĂLUCIT

Am parcurs un drum lung din 2012, dar acesta este abia începutul. Avem mai multe planuri în lunile următoare. Mai multe rute între țări. Mai multe valute. Mai multe produse. Mai multe oferte. În cele din urmă vrem să ajungem la cât mai mulți dintre voi. Meriți să îți poți trimite acasă banii tăi munciți cu greu, la costuri reduse, rapid și ușor. Vrem să oferim cât mai multora dintre voi această oportunitate.

Trimite bani acum